Specificaties NieuwsSprinter

Brievenbus De algemene functionaliteiten van de verschillende abonnementen staan beschreven op de pagina versies & prijzen. Hieronder lichten we een aantal eigenschappen en onderdelen nader toe.

CMS-Templates NieuwsSprinter

[Vanaf Extra-versie]
Voorbeeld van een cms-template Nieuwsbrief-templates of sjablonen geven contouren aan waarin u de informatie kunt plaatsen. De templates in NieuwsSprinter gaan een stap verder door cms functionaliteit. De teksten en foto's plaatst u in aparte velden, deze informatie wordt opgeslagen in een database. Bij het verzenden worden de gegevens opgehaald en volgens uw huisstijl tot een fraaie nieuwsbrief samengevoegd.
Het voordeel van dit systeem is dat u zich kunt concentreren op de inhoud van de nieuwsbrief, de vormgeving ligt vast.
De CMS-templates van NieuwsSprinter worden gestuurd door programmering zodat ze zeer flexibel werken en aan individuele wensen zijn aan te passen. Bijvoorbeeld voor het ophalen van informatie van uw website of het aanpassen van de layout per klant of klantengroep.
NieuwsSprinter CMS-templates zijn maatwerk.

Een groot verschil met een gewone layout (webpagina) merkt u bij het toevoegen of verwijderen van een onderwerp. Bij een NieuwsSprinter-template is dit een kwestie van een extra item invullen of leegmaken. Bij een gewone layout moet u m.b.v. de editor informatie toevoegen of verwijderen. Daarbij is het niet denkbeeldig dat de layout al doende wat verschuift en.....

De grote voordelen van NieuwsSprinter CMS-templates zijn: gemak, flexibiliteit, tijdwinst en een consequente huisstijl.
Voorbeelden

Quick Cards : eenvoudige templates voor nieuwsbrieven

[Vanaf Extra-versie]
Een eenvoudige nieuwsbrief maken of snel een foto versturen? Dan is een Quick Card een handige optie. U geeft alleen het adres van de foto in, het onderwerp van de nieuwsbrief en eventueel een tekst. Er kan een subtiel kader worden toegevoegd, evenals automatische links voor aanmelden, afmelden en wijzigen. Direct daarna kunt u met de verzending beginnen!

Afbeeldingen worden meegestuurd in nieuwsbrieven

Afbeeldingen worden *in* het bericht opgeslagen. Daardoor ziet de nieuwsbrief er altijd goed uit. De meeste verzendprogrammas' halen de afbeeldingen van de server op. Dat heeft enkele nadelen:
 • Nieuwe versies van e-mailprogramma's zoals Outlook tonen 'externe inhoud' of losse bijlagen niet meer direct.
  Instellingen e-mailprogramma's.
 • Oude nieuwsbrieven zien er niet goed meer uit als afbeeldingen op de server zijn verplaatst of verwijderd.
 • Bij grootschalige mailings: het (gelijktijdig) ophalen van de afbeeldingen door veel lezers belast uw website.
 • Elke keer dat een nieuwsbrief wordt geopend, worden de afbeeldingen opnieuw opgehaald.
 • Als de afbeeldingen op verschillende locaties staan dan worden deze websites stuk voor stuk gescreend door filters van de ontvangers. Elke beoordeling telt mee in de totale evaluatie of een bericht als spam of verdacht wordt betiteld. Bij meegestuurde afbeeldingen vinden deze controles niet plaats.
 • Er zijn diensten zoals Gmail die de afbeeldingen in een eigen cacheserver plaatsen. Dat kan o.a. problemen bij tellingen opleveren

Geen bijlagen bij nieuwsbrieven

Echte bijlagen (Word-documenten, zip-bestanden, pdf's e.d.) zijn niet toegestaan in NieuwsSprinter:
 • Bijlagen maken het bericht groter. Dat geeft extra laadtijd. Dat valt nog meer op als er -veel- afbeeldingen moeten worden opgehaald.
 • Grote berichten kunnen vanwege hun omvang geblokkeerd worden en niet iedereen vindt het prettig om dergelijke e-mails te ontvangen. Dat geldt vooral voor mensen die onderweg zijn met een handheld of smartphone. En zeker de lezers die per MB moeten betalen.
 • Het openen van bijlagen op smartphones gaat niet altijd even goed.
 • Bijlagen geven een kans op virus of spyware. Daardoor worden ze vaak preventief tegengehouden door filters. Een bijlage kan worden verwijderd of het hele bericht kan geblokkeerd worden door zo'n filter. Dit geldt met name voor bestanden met .exe en .zip extensie.
 • Als alternatief voor een bijlage kan een link de lezer naar de website sturen. Daar kan het gewenste bestand geopend worden en meer getoond worden dan alleen dat ene document. Er is letterlijk ruimte voor omzetkansen.
 • Een ander voordeel van het gebruik van links t.o.v. bijlagen is dat het document bijgewerkt kan worden als er wijzigingen zijn. Fouten kunnen direct hersteld worden en prijzen kunnen tussentijds worden bijgesteld. Wie kent niet het euvel dat een klant een oude prijslijst gebruikt?
 • Via een hyperlink in een nieuwsbrief kan een document direct geopend worden. Dat gaat met breedband snel. Voor de lezer werkt dit bijna hetzelfde als een meegestuurde bijlage. Een voorbeeld:
  "Klik hier om de afbeelding te openen."
 • Spamfilters reageren op een wanverhouding tussen de hoeveelheid tekst en aanwezige foto's. Om die reden kan de inhoud van bepaalde bijlagen beter als content in de nieuwsbrief worden geplaatst.
 • Eveneens geldt dat het openen of downloaden van een document vanaf de website wordt geregistreerd. Hierdoor is informatie beschikbaar over de interesse in die specifieke bijlage. Die controle ontbreekt als het document als bijlage wordt meegestuurd.
 • Hou er ook rekening mee dat bijlagen over het hoofd worden gezien in nieuwsbrieven omdat deze nogal eens worden gescand. Tijdens het vluchtige lezen worden meegestuurde documenten niet altijd opgemerkt. Het gebruikte e-mailprogramma speelt hier een rol in: worden bijlagen duidelijk weergegeven of niet.
 • Openbare hotspots of diensten zoals in het openbaar vervoer blokkeren soms grote bestanden en bijlagen om de bandbreedte eerlijk te verdelen.

Versturen tekst- en html-versie

NieuwsSprinter stuurt bij een html-layout ook een tekstversie mee (Multi-part versturing). De lezers die hun e-mailprogramma zo hebben ingesteld dat html wordt onderdrukt, krijgen de tekstversie van uw nieuwsbrief te zien.
De tekstversie van de nieuwsbrief wordt automatisch gegenereerd. U kunt deze tekstversie aanpassen.

Selecties bij verzending nieuwsbrief

[Vanaf Extra-versie]
Bij een verzending kunt u de adressen volgens acht opties selecteren, desgewenst in combinatie. In het adressenbestand zijn acht velden gereserveerd voor segmentatie, ze zijn vrij door u te benoemen. Vier van die velden zijn tekstvelden, de andere vier zijn numerieke velden.
Voor de eerste worden vaak land en taal gebruikt of namen van productgroepen. In de andere velden staan veelal codes of getallen voor interessegebieden, leeftijdscategorieŽn, klanten- of omzetgroepen.
Wanneer u telkens een nieuw of gewijzigd adressenbestand importeert, is het geen probleem als de selectie-opties wisselen. Als in een bepaald selectieveld de ene keer landnamen en de andere keer productnamen staan, dan maakt dat voor NieuwsSprinter niets uit. Bij het selecteren van adressen worden automatisch keuzelijsten met de actuele waarden opgebouwd.
Het aantal mailgroepen (lijsten) dat u kunt gebruiken is feitelijk onbeperkt. De Enterprise-versie heeft ook op dit gebied nog meer functionaliteit.

Statistieken verzonden nieuwsbrieven

[Vanaf Extra-versie]
Een van de toppers van NieuwsSprinter is de mogelijkheid om per verzending aan te geven voor welke links statistiek bijgehouden moet worden. Elke klik op zo'n link wordt bijgehouden zodat u kunt zien in welke links - en dus in welke producten of diensten - uw lezers geÔnteresseerd zijn.
Daarnaast is het mogelijk om voor elke link bij te houden wat de conversie is. U bepaalt welke handeling de 'afronding' is. Dat kan een klik op de bestelbutton zijn of het invullen van een offerte-aanvraag.
Het aantal kliks op een hyperlink in een nieuwsbrief geeft de interesse aan, het aantal conversie-kliks is het meetpunt voor succes.
U krijgt ook inzicht in de openeningspercentages per dag, 30 dagen vanaf de verzending. De Enterprise-versie vertelt zelfs hoe de verhoudingen liggen per uur van de dag.
Deze statistieken, inclusief conversies worden real-time bijgewerkt. Sneller marketinginformatie krijgen kan niet!

Lees ook