Nieuwsbrief-layout - voorbeelden

Brievenbus

Ontwerpen layouts : voorbeelden en opties

NieuwsSprinter wordt geleverd met een set voorbeelden van nieuwsbrieven die u naar hartelust kunt wijzigen. Wij kunnen cms-templates maken in uw huisstijl zodat u een mailing nog sneller en gebruiksvriendelijker kunt realiseren.
Er zijn meerdere voorbeelden of manieren om een nieuwsbrief te maken:

1. Layout importeren

a) U zelf, uw designer of reclamebureau maakt een complete html-pagina. Deze layout importeert u in NieuwsSprinter.
b) Importeer een pagina van een website. Bewerk die zonodig.

2. Voorbeelden overnemen uit de bibliotheek

NieuwsSprinter heeft een bibliotheek met voorbeelden. Deze layouts kunt u kopiëren en aanpassen naar eigen inzicht. Voor het wijzigen kunt u de online editor gebruiken.

Enkele eenvoudige voorbeelden (klik voor vergroting):
Voorbeeld nieuwsbrief - 10 kB Voorbeeld nieuwsbrief - 20 kB Voorbeeld nieuwsbrief - 94 kB
10 kB
Alleen tekst
20 kB
Eén afbeelding
94 kB
Diverse afbeeldingen

3. Quick Cards ontwerpen

Selecteer een foto en/of geef een tekst in. NieuwsSprinter maakt er een volledige layout van. Het resultaat kunt u direct versturen.
Wijzigen is mogelijk met de online editor. Quick Cards zijn reuze handig, ze zijn beschikbaar in de Extra- en Enterprise-versie.

4. CMS-Templates

Voorbeeld van een cms-template De NieuwsSprinter cms-templates zijn niet zo maar sjablonen. Ze zijn flexibeler en uitgebreider. Na een eenmalige definitie van uw huisstijl en wensen (maatwerk) is de layout gereed voor gebruik, met achterliggend cms. Per verzending hoeft u alleen maar aan te geven welke tekst en afbeeldingen u wilt gebruiken.
Het is eenvoudig om de content uit een database op te halen of van een webpagina over te nemen, voor nog meer gemak en snelheid.

De gebruikte content wordt opgeslagen in een database en blijft daardoor bewaard. De mogelijkheden van deze cms-templates zijn zeer uitgebreid.
Hiernaast zit u een voorbeeld van een nieuwsbrief die met een cms-template werd gemaakt.

Meer informatie over cms-templates

5. Variabele opbouw met bouwstenen

In de Enterprise-versie heeft u de beschikking over bouwstenen. Dit zijn een soort macro's waarmee u stukken tekst of opmaakcode kunt maken. Een layout ontwerpen kan door het op te bouewen met één of meerdere bouwstenen. Ideaal bij hergebruik van bepaalde informatie zoals headers en footers van een nieuwsbrief.

6. Variabel ontwerp per e-mailadres / profielen

De Enterprise-versie kent blokken. Een blok is het grote broertje van de bouwsteen en kent meer mogelijkheden qua condities waaronder hij gebruikt mag worden. Per e-mailadres kunnen één of meer blokken worden gespecificeerd. Een nieuwsbrief kan zo volledig toegespitst worden op de voorkeuren van de ontvanger. In dit verband wordt het begrip (gebruikers) profielen gebruikt.
Meer informatie over Enterprise

Lees ook